събота, 17 ноември 2012 г.

Фонд с участието на Г. Бакалов в съдебна битка за милиони долари

По-долу е публикувана статия от блога pennanwlas.blogspot.de от март 2012 г.

Източник: http://pennanwlas.blogspot.de/2012/03/blog-post_13.html
...............................................................................................................................

Към серията от тежки финансови загуби, които Георги Бакалов и някои от лидерите на основани от него организации и негови близки приятели трябваше да понесат през последните години в следствие на участието им във финансови проекти донесени и/или популяризирани и/или насърчавани от Георги Бакалов, с резултат стотици хиляди левове загуба, загубени жилища и разбити взаимоотношения, е възможно скоро да се добави нова.

Както се вижда от три статии — Burnsville Company, 3 Locals Accused of Fraud в Twin Cities Business от 2 февруари, Burnsville finance company accused of fraud, в StarTribune от 3 февруари, и Finance company accused of fraud на страницата на адвокатите Moulton & Arney също от 3 февруари, както и от допълнително разследване проведено от редакцията — Integrity Dominion Funds е подал жалба от 24 страници (тук можете да прочетете свободен превод на български със съкращения, направен от Румяна Нехризова, при нужда преводът може да бъде подобрен, в случай на спор — важи английският текст), в която обвинява група фондове и физически лица в измама в размера на 1,5 милиона долара.

Както показва този документ, както и на страницата на SEC (Securities and Exchange Commissoin на САЩ), Георги Бакалов основава Integrity Dominion Funds, заедно с Thomas Barrett и Chris Poole. И тримата са изпълнителни директори. Thomas Barrett е основател на Christian Financial Concepts — "образователна програма, предназначина да помага на християни да взимат мъдри и успешни решения в областта на финансите".

В приложените документи има много шокиращи неща, които нямаме време в момента да извадим и покажем, читателя може сам да се запознае с тях. Жалбата от 24 страници е особено интересна.

Това, което се питаме е —

Чии са парите, на път да бъдат отново безвъзвратно загубени?

Ще бъдат ли, отново, обикновени вярващи, доверили се на Георги Бакалов, оставени без спестявания и без жилища?

И не на последно място, защо все на Георги Бакалов се случват такива неща?






Допълнителни материали