четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Пастор от мрежата на Георги Бакалов се разграничава от него


В края на 2011 г. Калин Крумов - пастор в Лондон, част от мрежата на Георги Бакалов /Harvest Breakthrough Network/, решава да прекрати своята финансова подкрепа за служението му. Няколко месеца по-късно - през март 2012 г., той публично се разграничава от Г. Бакалов, публикувайки изявление в профила си във фейсбук. Няколко дни по-късно, в отговор на това изявление, Георги Бакалов публикува в сайта на ХЦ "Прелом" материал, озаглавен "Клеветите на лицето Калин Крумов изобличени". По-долу е публикувано копие от целия текст на този материал.

Освен всичко друго, във въпросния материал, прави впечатление следното - Г. Бакалов е направил таен запис на скайп разговор между него и Калин Крумов, без знанието и съгласието на същия. Както става ясно от текста, записът е направен приблизително 5 месеца преди неговото публикуване в интернет, което подсказва, че записът е бил грижливо съхранен и класифициран в някаква лична база данни на Г. Бакалов.  

Едно от основните обвинения, които Георги Бакалов отправя към Калин Крумов в този материал  е, че всъщност той не е пастор и умишлено заблуждава хората, като се представя за такъв. Георги Бакалов дори атакува Калин Крумов директно с въпроса: "Ако е пастор, кой е ръкоположил г-н Крумов за такъв?". По-късно Калин Крумов публикува копие от сертификат, от който става ясно, че той е бил ръкоположен за пастор лично от Георги Бакалов и е част от мрежата му Harvest Breakthrough Network!

Впоследствие, чрез личния си фейсбук профил, Калин Крумов публикува серия от опровержения на съдържащите се в материала на Георги Бакалов обвинения, както следва.

"Доказателство, че Георги Бакалов участва във финансови пирамиди"
"Георги Бакалов: Ти трябва да ми даваш десятък!"
"Кой лъже, г-н Бакалов?"
"Още факти/ кой лъже? (Кой създаде "Соломонова Мрежа"?)"
"Малко информация за клеветниците"
"Финансирането на п-р Калин Крумов"
"Кой кого спонсорира, г-н Бакалов?"
"Шизо, Психо, Вуду, Скеч, или просто "изцепки" на един (апостол)?"
"СПАМ, Зарибявка или писмо от приятел? (Бакалов Пак Иска Пари!)"
"Георги Бакалов продава Жълтици на своите "Духовни Синове""
"Де се е чуло и видяло баща на син злато да продава?"


Следва копие от публикацията на Георги Бакалов, която може да бъде видяна в оригинал на уеб сайта на ХЦ "Прелом" тук.

........................................................................................

КЛЕВЕТИТЕ ИЗОБЛИЧЕНИ!

Информация изясняваща истината относно преднамерената клеветническа кампания срещу Георги Бакалов, Християнски център Прелом и Апостолска Реформирана Църква.

Kлеветите на лицето Калин Крумов изобличени!

Monday, March 19, 2012
След запитвания от страна на наши приятели и поддръжници, настоящото има за цел да изясни фактите относно клевети, разпространявани по мой адрес в интернет пространството от група злонамерени хора и конкретно от лицето Калин Крумов, живеещ извън България за последните 10 години или повече. 
Моля да се отбележи, че за мен е изключително болезнено да трябва да изобличавам хора, на които съм имал пълно доверие и в които съм вярвал за години. Те сами обаче предизвикаха този конфликт, при положение, че никога нищо лошо лично не са видяли от мен. Претендират за "принципност", но всъщност това е нищо повече от една нерационална, мотивирана от заблуда акция.
С възмущение от нараняването, което тази акция e причинила на стотици хора, нека станат ясни следните факти: 
ПЪЛНА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА Е, че някога съм проповядвал "ню ейдж" учения или крайни форми на теологията на господството, теокрация или подобни изкривявания. Учението за това, че Бог желае християни не само да се черкуват, а и да бъдат най-добрите в обществото и да се стараят да бъдат лидери в сфери като образование, политика, култура, икономика и други, се споделя от милиони вярващи по целия свят.

ПЪЛНА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА Е, че някога съм надъхвал който и да е срещу която и да е политическа партия или държавна институция - българска или друга. Никога не съм членувал в която и да е партия, а дори и да бях, това е основно право на всеки свободен човек. Като християни, ние разбираме добре, че нашата битка не е срещу плът и кръв и всеки опит да се политизира едно или друго изказване, е безсрамна манипулация.

ПЪЛНА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА Е, че някога като проповедник съм правил про-американска и анти-руска пропаганда. В същото време КАТЕГОРИЧНО се противопоставям на всеки опит да бъде ограничена моята свобода на изказ, включително позициите ми по обществено значими казуси, като част от култивирането на критично мислене в обществото, българското или което и да било друго.

Винаги съм работил за установяването на възможно най-много връзки между България и Америка, която чрез своите мисионери е изиграла огромна роля в процеса на възстановяването на народа ни от 19 век насам. Същото правят и ред други протестантски служители и църкви в България.

ПЪЛНА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА Е, че някога съм "демонизирал" българската култура или че не се гордея, че съм българин. Всеки народ има в историята си неща от които да се гордее и срамува. Само краен националист и шовинист може да използва критичната ми позиция спрямо корупцията в България, расизма спрямо дадени етноси и картелизацията на държавата, като опит да ми бъде натрапена вина.

ПЪЛНА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА Е твърдението, че някога е имало "бизнес проект" наречен Соломонова мрежа, който е довел до загубата на "милиони долари и банкрута на голям брой вярващи и църкви". НЯМА никакви доказателства за подобно твърдение! Нито аз, нито която и да е църква или неформална инициатива могат да бъдат отговорни за това в какви споразумения или бизнес отношения членове на църквата влизат или създават като частни лица.

Соломонова мрежа беше неформална инициатива на християни бизнесмени от църква Прелом провела се в периода 2005 - 2007 година. Средствата, които са давани, са били ползвани за подкрепа при посаждането на църкви и подкрепата на проповедници в Македония, Австрия, Словакия и Великобритания.


Калин Крумов лично беше поддържан финансово от тази инициатива и е получавал редовно финансови дарения и помощи в размер на над 24000 лева в период на 2 години. В труден за него момент, по негова молба му беше оказана също така помощ със заем, нужен му за закупуването на жилище в Лондон. В допълнение, служението ни спонсорира неговото посещение и обучение за лидери в Сингапур, а отделно от всичко това е получавал подкрепа с изпращането на тимове от София, по времето когато бяха полагани усилия за създаването на църква в българската общност в Лондон.
Не бихме могли да си представим мисионерска организация, която е направила толкова много за друг български мисионер, който е твърдял, че работи за разпространението на Божието дело между българите в Лондон. Явно сме сгрешили!
В Лондон наистина има българска църква, но тя не се ръководи от г-н Крумов, а от пастор Димитър Буюклиев.
ИЗЯСНЯВАЩИ ВЪПРОСИ: 

Г-н Крумов получава помощи и от британски граждани, за което той разбира се не говори публично и то за дейност, която той не осъществява. Той твърди, че е пастор, но през октомври месец 2011 година, в разговор по Скайп, от който имаме запис, той твърди, че "няма служение и църква". Линк:http://prelom.bg/LiteratureRetrieve.aspx?ID=40673

Следвайки собствените си призиви за "прозрачност", призовавам г-н Крумов да обяви:
  • Какви суми и за какви периоди е получавал от своите британски бенефициенти? Сумата, която той спомена в разговор е в размер на 500 паунда на месец. Това така ли е, или не?
  • Каква дейност той им е представял, че върши, след като сам той през м. октомври заяви, че няма църква и служение? http://prelom.bg/LiteratureRetrieve.aspx?ID=40673
  • Г-н Крумов, който разпространява материалите апелиращи към премахването на пасторалният офис и за това църквата и събранието да взимат решения, някога предостави ли отчет за това как е управлявал десятъците и даренията, които е събирал от хората по времето, когато е проповядвал?
  • Ако е пастор, кои са членовете на неговата църква, какви служения той провежда, какви са целите и доктрините на тази църква, събира ли тя дарения, отчита ли се той пред тях, каква дейност развива тя? Кога е създадена, след като по негови думи не е съществувала през м. октомври 2011 г.? АУДИО ЗАПИС: http://prelom.bg/LiteratureRetrieve.aspx?ID=40673
  • Ако е пастор, кой е ръкополижил г-н Крумов за такъв? Отчетен ли е той пред някой за своята дейност в Лондон, България или другаде?
  • Взимайки предвид явната анти-американска пропаганда и про-Путинова пропаганда на г-н Калин Крумов в публичното пространство, както и неговото застъпничество за противоречивата личност на епископ Васил Еленков, следва да запитаме: Как се издържа г-н Крумов? За кой точно работи той и къде?
  • Издържан ли е г-н Крумов от бивши или настоящи лобита на групи свързани с бившата ДС или про-руски лобита подкрепящи Путин и неговата политика в България и в българската общност? Има ли нещо общо неговата дейност с факта, че според думите на брат му Станислав Крумов, който не се е дистанцирал  от изказванията на брат си Калин, единият от неговите дядовци е бил началник на криминалният отдел на Държавна Сигурност, един инструмент на комунистическият терор в България от близкото ни минало? 
На вниманието на нашите приятели предлагаме следното свидетелство на г-н Крумов от 2006 година, след което той никога не е давал сигнал, че е имало някаква промяна, до иницирането на клеветническата си кампания срещу мен.
От всичко казано личи, че този човек страда от дълбоки вътрешни противоречия, правил е опити да стигне до Бог, но в даден момент е избрал да се идентифицира с краен национализъм и разколническа дейност.

ПЪЛНА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА Е, че лицето Калин Крумов е било "член" на организацията George Bakalov Ministries International (GBMI). Тази организация няма и никога не е имала членство. Г-н Крумов е поддържал дейността на организацията, но това никога не го е правило "член", тъй като тази организация не е членска организация и не може да бъде по законите на щата Минесота, където е базирана.

ПЪЛНА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА Е, че лицето Калин Крумов е бил обучаван да не се интересува от хората в църквата. Напротив, той е бил обучаван в основни принципи на християнско служение, включително чрез посещение и обучение в Сингапур. Г-н Крумов, представящ се днес за пастор, сам пожела да се оттегли от служение, за да се погрижи за семейството си и беше подкрепен в това свое решение на принципа, че семейството на всеки служител е по-важно от служението.
ПЪЛНА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА е разпространяването на информация, за това, че някога съм бил част от масонска организация или че съм организирал тайни "кабални общества", които имали за цел да бъдат "правителство в сянка".

ПРЕДЛАГАМ на вашето внимание и следното доказателство за двуличието на Калин Крумов:

На 21ви октомври, след направени от него провокативни публични изказвания, аз му се обадих, за да разбера от него дали все още желае да има взаимоотношение с мен. 
Това беше неговият отговор: http://prelom.bg/LiteratureRetrieve.aspx?ID=40669
Само седмици след това, той започва клеветническа кампания против мен.
Оставям на всеки да прецени какъв човек трябва да си, за да лъжеш така и да си играеш с името на Бог.
Взимайки предвид:
  • нелоялното отношение на г-н Крумов като част от екип
  • доказаното му двуличие, мнителност и склонност към разпространение на конспиративни теории
  • разпространяването на неверни, непроверени и без доказателства твърдения за хора, които никога нищо лошо лично не са му направили
  • неблагодарното му отношение за помощ и подкрепа, които е получавал за години - той и семейството му
  • разколната му дейност и причиняването на раздори в живота на църкви и вярващи
  • умишлената заблуда на хора чрез представянето си за пастор,
взимайки предвид и това, че беше спазен протоколът назначен от Исус в Матей 18:15-17 ЗАЯВЯВАМ най-отговорно, че този човек, който с отмъстителните си действия показва, че е движен предимно от желанието да налага себе си, да бъде център на внимание и да поляризира, не може да бъде считан за християнин според стандартите на Новия завет.
ВЗИМАЙКИ ПРЕДВИД всичко станало и разкриването на двуличния характер на Калин Крумов, ако има хора, които са пострадали от неговата дейност и пред които той е злепоставял мен или служението, което представлявам, моля да контактуват с нас за допълнителна информация. 
Георги Бакалов

Допълнителни материали